Knotwilgen.
Met dun bloembinddraad worden, door een lengte een aantal keren in tweeën te buigen, de takken gevormd. Door wat dikker draad in tweeën te buigen met daartussen het zojuist gebogen dunne draad, wordt de stam gemaakt. Draai het dikke draad nu stevig in elkaar en laat op het kruispunt een druppel secondenlijm vallen. Ik neem nu keukenrolpapier en verdunde (1 deel lijm op 2 delen water) houtlijm met wat acrylverf. Rol nu strookjes papier om de stam en doordrenk dit met de houtlijm. Ik gebruik daarvoor een heel goedkoop varkensharen kwastje.
Vervolgen prop ik kleine stukjes papier op het kruispunt tussen en om de takken. Ook deze worden met lijm doordrenkt en stevig met een kwastje aangedrukt. Net zolang tot er een mooie knot is ontstaan.
Als de lijm droog is breng ik de takken in vorm en op kleur. Na droging de takken inspuiten met lijm en strooimateriaal aanbrengen. Om het volle blad te krijgen gebruik ik dat wolachtige filtermateriaal van Anita Decor. Dat wordt helemaal uit elkaar getrokken en in kleine stukjes geknipt. Als ik dit tussen de met lijm ingespoten takken aanbreng, kan ik na droging van de lijm het er weer tussenuit trekken en hergebruiken. Wat achter blijft is prima basis voor het uiteindelijke loof. Ook gebruik ik wel kort gras als basis. Geeft een ander resultaat. Dit voor de afwisseling.
Let wat het loof betreft goed op de kleur. Het blad van de knotwilg is een beetje grijsgroen.

De oude wilgen doe ik op dezelfde manier. Echter met dat verschil dat ik een stukje gaas gebruik om de vorm van een oude holle stam na te maken.

Als de knotwilgen in het landschap langs de sloot zijn geplaatst en de bodem rond de wilg aangekleed ziet het er fantastisch uit.